<

КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ

ДАО СВАРГА

WWW.AZSAMSEGA.COM

АВТОРСКА ПРАКТИКА НА НИК СЕГА

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

В. 1. Колко време след ядене е препоръчително да изчакам преди да правя практиката?

Ник: Зависи от храната, която ядете. Ако сте вегетарианци 2 часа след хранене са достатъчни. Ако все още не сте, са нужни най-малко 4 часа. По принцип най-доброто време за практика е сутрин преди хранене.

В. 2. Колко бързо да правя упражненията (важи ли правото колкото по-бавно, толкова по-добре)?

Ник: Различните упражнения се правят с различна скорост. Скоростта зависи както от Вашето моментно енергийно състояние, така и от Вашата цел. Общото правило е упражненията да се правят с достатъчно бавна скорост, при която качеството на практиката се запазва. Това се отнася за гимнастическите практики. За енергийните практики може да се каже, че правилото важи в известен смисъл. Излишното забавяне на движенията в енергийната практика няма да доведе до резултат, ако става за сметка на изкуствено забавяне. Ако забавянето идва естествено и без усилия, е добре да се забавя. Но основната цел не е упражненията да се правят колкото се може по-бавно, а да се правят с вътрешно усещане за енергията. В зависимост от опита, за един едно ще е бавно, а за друг същата скорост ще е бърза.

В. 3. От какво е добре да се състои диетата ми? Да избягвам ли месото и преработените храни?

Ник: В практиката няма изкуствени диети. Човек се храни в зависимост от нивото на вибрация на енергийното си тяло. Така че в началото на практиката Вие ще се храните с това, с което се храните в момента. С Вашия напредък в практиката Вашата вибрация ще се вдигне и така естествено ще искате да ядете по-здравословна храна и в по-малки количества. По-важното от това какво ядете е да се храните в спокойна атмосфера, както отвън така и вътре във Вас. Дъвчете храната достатъчно дълго време докато се смеси със слуката и се наслаждавайте по време на ядене, като вниманието остава в усещанията в устата. Не говорете докато се храните.

В. 4. Изпитвам болка/некомфортно ми е, когато седя в поза сейза. Какво да направя?

Ник: Болката идва от проблеми в долната част на краката. Добре е да направите практиките „Стоманените колене” и „Стоманените фаланги” от ДАО КОСМОС. Тези практики ще подобрят състоянието на краката Ви. Също може да се акцентира върху упражненията за крака от „Разгрявка” и най вече „ Поклонът на Дракона” от ДАО КОСМОС и само масаж на краката. Бавно, в зоната на комфорта, увеличавайте времето в сейза.

Събираме дарения за развитието на практиката. Целта е да я направим достъпна и разбираема за всички, защото тя лекува без лекарства и развива духа без усилие, води до покой, хармония и сила в нас. Прави ни независими от външния свят. Ако сте доволни от практиката и искате да допринесете за нейното развитие и разпространение, можете да направите своето дарение ТУК. Благодарим Ви!

В. 5. Какво да правя, когато не ми се правят упражненията?

Ник: Липсата на желание е от липсата на енергия. Няма правилно протичане на Ци. Нужно е да наблегнете на „Дървото на живота”, като преди това е добре да подходите към практиката елегантно. Защото работата с Ци е нежна работа. Работа без насилие. Започнете да правите практиката, но намалете броя на повторенията до 4 или ги направете всичките само по един път. Ако и това Ви се струва невъзможно, явно имате нужда от пълна почивка и заземяване. Може да излезете с приятели или да се видите с любим човек. Това ще доведе до естествено раздвижване на Ци и желанието ще дойде от само себе си. Практиката без желание е вредна, така че не правете нищо без да го желаете!

В. 6. По какъв начин влияят медиите (филми, сериали, видеоигри) на духовното развитие? Голяма пречка ли са?

Ник: Тези неща могат да бъдат пречка, но могат да бъдат и помощник. Зависи от съдържанието на филмите, вида на игрите и времето, през което се занимавате с тези неща. Ако гледате смислени филми, те ще Ви спестят няколко прераждания. Ако гледате безсмислени сериали, ще станете като героите в сериалите и това ще навреди на духовното Ви развитие, защото тези сериали са направени да вкарват във Вас вредни програми на поведение, които Ви задържат в робството на матрицата. Ние сме в една голяма видеоигра, защо Ви е друга игра? Направете живота си една интересен и бъдете главният герой в нея! Това ще стане с практиката. Ако сте пристрастени към видеоигрите, с практиката това ще отшуми, но не ги спирайте изведнъж, а постепенно с напредъка в практиката те естествено ще отпаднат.

В. 7. Мога ли да правя практиката докато съм болен/болна (било то настинка или нещо по-сериозно)?

Ник: Може и е добре, но правете само практиките, които можете да правите с малко усилие. Не трябва да има насилие. Намирането на тънката граница между лекото усилие и насилието е същината на всяка практика, която разширява съзнанието. Ако не можете да правите друга практика и сте тежко болни, визуализирайте, че сте здрави. След това започнете с дишане с корема (ДАО ДИШАНЕ) и „Крокодилските упражнения” на Дев Мурти. След това седнете накрая на леглото и започнете „Дървото на живота”. Енергията му ще Ви вдигне на крака и ще започнете да правите и другите практики. Нека всичко става на малки стъпки и в зоната на комфорта.

В. 8. Мога ли да правя упражненията „Желязната ризница” и „Лад живота” в положение лотос вместо в сейза, защото не мога да стоя достатъчно дълго в сейза?

Ник: Постепенно с практиката ще можете да стоите в сейза. Невъзможността да се стои в сейза говори за проблеми със заземяването и краката под коленете. Наблегнете на практиката ДЪЛГОЛЕТИЕ.

„Лад живота” можете да правите и седнали на стол. Тогава ефектът от чистката ще е по-малък, но всеки започва от нивото, на което е.

„Желязната ризница” тип костно дишане се прави само в сейза. Защото в лотос няма натоварване на костите на краката, което е решаващо за пиезо-кристалния ефект от практиката. (По-добре да правите костно дишане в лотос отколкото да не правите никакво костно дишане, така че можете да започнете с лотос.) Благодарение на натоварването на костите на краката и насочената към тях енергия от дишането се получава пиезо-кристалният ефект. Този ефект в крайна сметка след няколко други процеса води до регенерация на костите и другите тъкани в човека.

Във Вашия случай е добре да наблегнете на общата си физическа форма и да достигнете до положение, в което можете лесно да стоите в сейза.

Никой човек с проблеми в тялото не може да има сериозен духовен напредък. Ако има такъв, той е ограничен в чисто духовното, а това не е смисълът на творението. Това е лесният вариант - бягство от сложността на това да контролираме материята със съзнанието си - така че работете с физическото тяло за стабилизиране. От това Ваше тяло ще направите после светлинното тяло, което е смисълът на физическото ни съществуване и това е просветлението на физическия план.

В. 9. Нямам време да изпълнявам четирите комплекса в пълния им вариант наведнъж. Как е по-ефективно - първите два комплекса сутринта, а „Душа” и „Дух” вечерта или и четирите комплекса сутринта, но с по-малко повторения?

Ник: Най-добре е сутринта да направите „Дълголетие” от ДАО КОСМОС. Тази практика води до правилно активиране на енергията и дълголетие. Отнема само 5 минути. След това е добре да направите комплексите „Тяло” и „Енергия”. от КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ. С комплекса „Тяло” ще подготвите тялото за зареждане с енергия, която ви е нужна за през деня. Вечерта може да направите комплексите „Душа” и „Дух”. Това са комплекси свързани с пранаяма и успокояване на ума. Те ще Ви помогнат да заспите спокойно. Ако съкратите броя на повторенията и направите цялата практика сутринта, това е по-лошия вариант, защото в рамките на 24 часа ще имате по-малка обща практика отколкото ако разделите практиката на две части.

В. 10. В сайта пише, че за балансиране на хормоналния баланс се използва спорт. За какъв спорт става въпрос?

Ник Спортът е един от методите за балансиране на хормоналния баланс. Самата практика балансира хормоналния баланс, но в комбинация със спорт ефектът се засилва значително. За стабилизиране на хормоналния баланс помага практиката „Тибетска гимнастика за хормонален баланс“, ако се прави сутрин преди 8 часа. Също така асаната „Свещ”, която стимулира щитовидната жлеза, основен контрольор на жлезите с вътрешна секреция, от които зависи хормоналният баланс. Какъвто и спорт да практикувате, е важно да правите упражненията в него по 4 пъти. Един от най-стимулиращите спортове е фитнесът с леки тежести и повече от 10 повторения в 4 серии. На двадесетата минута от фитнес практиката трябва да се чувствате леко освежени. Това означава, че сте се натоварили стимулиращо хормоналния баланс. Ако сте изморени, тогава е добре да намалите тежестите и повторенията. Препоръчва се тренировката да се прави между 9 и 10 часа сутринта, като Вие трябва да сте станали от леглото не по-късно от 7 часа. Тренировката да не е по-дълга от 45 минути и да не води до голяма умора. След тренировката направете пранаяма – ДАО ДИШАНЕ за пречистване на тялото от киселините.

В. 11. Краката ми много се уморяват по време на „Дървото на живота”. Какво ще ме посъветвате? Ник: С практиката това ще изчезне. Може да правите „Дървото на живота” седнали на стол. Също е добре да наблегнете на упражнението „Стоманените колене” от ДАО КОСМОС и да тренирате краката си с фитнес за крака и бързо ходене.

В. 12. Можете ли да препоръчате някакви силови упражнения в добавка към КС?

Ник: Силата идва от силата на сухожилията, енергийната сила и на последно място от мускулния обем. Колкото е по-голям мускулният обем, толкова по-качествен трябва да е мускалът като енергийна проходимост – пластичен и разтеглив. Това се постига с йога и разтеглящи упражнения от „Разгрявка”. Практиката, която дава голяма сила, е „Желязната ризница”. Тя се изучава допълнително, но с нея се придобиват изключителни сили, непознати на обикновения човек.

В. 13. Казвате, че практиката ми може да се състои от комбинирани упражнения от КС и ДАО Космос. Как обаче да избера кое упражнение от коя система да взема? (Примерно да правя „Свещ” или „Потокът на амрита”?)

Ник: Всички упражнения са взаимозаменяеми и тяхната комбинация зависи от Вашето настоящо ниво. Ако имате слабо звено, ще наблегнете на него с по-силните практики от КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ. В зависимост от това, което искате да постигнете, може да правите „Свещ” за засилване на хормоналния баланс и активиране на Вашите способности за по-кратък период, но е нужно да сте заземени добре. Можете да правите „Амрита”, ако целта Ви е дълголетие и по-бавно, но стабилно духовно развитие. Всичко е индивидуално и в този случай трябва да се видите с майстора лично и той да Ви направи лична програма.

В. 14. Виждам минимален прогрес при задържане на дъха, а понякога даже резултатите ми са дори по-слаби от предишния ден. Как мога сигурно да увелича времето на задържане?

Ник: СО2 завишаването е едно от най-бавните практики. Напредъкът зависи от алкалността на Вашия организъм. Най-добре е да промените диетата си с повече алкални храни, но това не може да стане веднага, а е нужно първо да завишите енергийното си ниво с „Дървото на живота” и „Концентрация”. Тези две упражнения помагат много за СО2 завишаването. Тези трите са трите върха на един и същ триъгълник. Всяко помага на другото и така успехът идва 3 пъти по-бързо. Ако за 1 година напреднете и стигнете до 1 минута задържане, сте направили най-трудното. След това е по-лесно.

В. 15. За разгрявката се казва, че трябва да заучим движенията, да ги визуализираме и да им се наслаждаваме. Важи ли същото и за останалите практики от КС/ДАО космос или просто трябва да се стремим към НЕ-мислене докато ги изпълняваме?

Ник: За всичко в живота важи правилото да се прави с наслаждение. Наслаждението е един от трите фундамента на практиката. Визуализацията е временна патерица, докато се усети енергията на практиката. Трите фундамента са правилна позиция, релаксиране и наслаждение.