<

КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ

ДАО ДИШАНЕ

WWW.AZSAMSEGA.COM

АВТОРСКА ПРАКТИКА НА НИК СЕГА

ОСНОВАТА НА ЗДРАВЕТО

В основата на здравето е енергийното тяло. Когато енергийното тяло на човека е силно и балансирано, тогава физическото и духовното тяло също са силни, здрави и балансирани. Това е основната идея на енергийната практика Ци Гун.

Няма нужда от специални храни, диети, въздържание от ядене или лекарства. Изключение правят спешните случаи. С развитие на енергийното тяло всичко става естествено и безболезнено, защото то подава сигнали до съзнанието за вида на храната, която искате да ядете. С напредъка в практиката от хора с общо хранене ставаме вегетарианци, вегани, суровояди и накрая праноеди - хора, които се хранят с енергия.

Практиката СВАРГА според наблюденията на Дмитрий Лапшинов лекува от неизлечими болести. Дао дишане и медитация според моя опит много успешно лекуват от депресии. Комбинацията на двете практики дава най-добър резултат. Всеки случай е индивидуален и лечението по Интернет е опасно. Консултирайте се със специалисти на живо.

Медитация

ДАО ДИШАНЕ И СЪЗЕРЦАНИЕ

Практика за здраве, духовно развитие и просветление

По време на практиката ще се изучават основите на най-стабилната и безопасна медитация - медитация над дишането и наблюдаване на вътрешното.

- Лесна и достъпна за всички възрасти от 7 до 108 години.
- Не изисква специална подготовка.
- Работата е вътрешна и не се правят забележки за изпълнение на външната форма.

Събираме дарения за развитието на практиката. Целта е да я направим достъпна и разбираема за всички, защото тя лекува без лекарства и развива духа без усилие, води до покой, хармония и сила в нас. Прави ни независими от външния свят. Ако сте доволни от практиката и искате да допринесете за нейното развитие и разпространение, можете да направите своето дарение ТУК. Благодарим Ви!

КОРЕМНО ДИШАНЕ
(Практика, водеща до здраве и просветление)

ВЪВЕДЕНИЕ

Това дишане развива по безопасен начин фините тела в човека, активира Христовия аватар, осъществява съзнателна връзка със Свръх-Аза, дава възможност за космически пътешествия в мултиизмерната вселена с фините тела. Това е истинското духовно развитие, което води до Христово съзнание, себепознание и Богопознание.

ОБЩИ НАПЪТСТВИЯ
- Два потока - от Земята и от космоса - се събират в нас
- Препоръчителна поза - седнали с изправен гръб
- Ръцете в Dhyana мудра (една в друга)
- Описание на вниманието по време на дишането

ОСНОВНО КОРЕМНО ДИШАНЕ (зарежда с енергия)
- Вдишваме като вниманието е насочено три пръста под пъпа
- Издишваме с вниманието, насочено в основата на корема
(Това е основното дишане за зареждане на първа сфера с енергия. Винаги се връщаме към това дишане при проблем!)

ЗАЗЕМЯВАЩО ДИШАНЕ - Вдишваме три пръста под пъпа
- Издишваме 30 см под краката
(Там има една енергийна сфера, която заземява и зарежда енергия от земния поток. Това става от само себе си. Не е нужно да го мислим.) Това ще ни предпази от психични проблеми и нестабилност. Нужно е да постигнем хармония в трите сфери, за да сме пълноценни хора тук и в духовното.

АЛХИМИЧНО КОСМИЧЕСКО ДИШАНЕ
- Вдишваме с върха на главата
- Издишваме в основата на гръбнака
(Зареждаме енергия от космическия поток. Това дишане може да се ползва и след смъртта или при астрални пътувания.) Получава се зареждане с космическа енергия. Тя се съчетава с енергията от физическото дишане в корема и се получава алхимичното дишане, което най-добре подхранва зародиша. Това е ядрената централа на човека. Това е алхимичното дишане на Дао.

МЕДИТАЦИЯ | НАБЛЮДАВАНЕ НА ВЪТРЕШНОТО
(Техника за здраве и духовно събуждане)

Ще бъдете изненадани, а след като се изненадате, ще бъдете ИЗУМЕНИ!

С тази проста техника можете да се събудите за духа. Тя действа и не Ви е нужно нищо повече, за да се просветлите още сега в този живот.

ОПИСАНИЕ
Седнете удобно, релаксирайте, насочете вниманието навътре в себе си - към тялото си - от петите до върха на главата. Наблюдавайте вътре в тялото си със затворени очи. Наблюдавайте с вниманието си. Ще откриете нещо много изненадващо, което е във Вас. Толкова изненадващо, че ще бъдете изумени....! Но не се впечатлявайте. Просто наблюдавайте и ще откриете нещо, което не го пише в никоя книга. Нещо, което не може да се изкаже с думи... Нещо, което може само да се преживее!

ПОДГОТОВКА
Същината е наблюдаването на вътрешното
- Ако не можете да седнете на спокойствие и да наблюдавате вътрешното, дишайте бавно 20 мин. с корема.
- Ако не можете да дишате, защото сте нервни, раздвижете се и тогава започнете да дишате с корема.

След като се успокоите достатъчно, започнете да наблюдавате вътрешното. Правете го всеки ден за най-малко един час. Скоро ще откриете нещо много странно във Вас... Това не е специална техника за медитация. Това е най-естествената медитация, която Вие знаете как става и аз не мога, а и не трябва, да Ви обяснявам. Вие ще разберете всичко за нея, когато започнете да дишате и след това да наблюдавате вътрешното в себе си. Това наблюдение ще Ви даде личния ключ за просветление.

Повече по темата в лекцията "Просветление за един час"